Warmtepompen & -boilers

Hernieuwbare energie

Energiezuinig bouwen of verbouwen en inzetten op hernieuwbare energie worden steeds belangrijker. FKT heeft de kennis en energiesystemen in huis om ook jou te laten genieten van de vele voordelen.

Wij bieden warmtepompen en zonneboilers van General Thercon en LG voor een duurzaam en aangenaam binnenklimaat én sanitair warm water.

Warmtepompen en -boilers zijn bijzonder gunstig voor de energieprestatie (E-peil) van je woning of gebouw. Ze wegen door op de EPB-berekeningen en dat voel je in je portemonnee.

Lucht & water warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen en wij denken graag mee na over de beste oplossing voor je situatie. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Lucht-luchtwarmtepompen
    Dit type warmtepompen benut de temperatuur van de buitenlucht door deze om te zetten in koele of warme lucht. Zo krijg je verwarming en airconditioning voor één of meerdere ruimtes in één systeem, met een groot bedieningsgemak.

  • Lucht-waterwarmtepompen
    Dit is een systeem dat ruimteverwarming, vloerverwarming, koeling en levering van warm water mogelijk maakt. Je kan het niet alleen in een nieuwe woning laten installeren, maar er ook de boilers in je bestaande woning door vervangen.
     

Zonthermische systemen

Of wat dacht je van sanitair warm water dankzij gratis energie van de zon? Onze warmteboilers zijn precies daarop bedacht. Het zijn zonthermische systemen die zonne-energie optimaal benutten door deze met een zonnecollector en boiler om te zetten in sanitair warm water. Energiezuinig en ecologisch, doe je mee?

Koelen, verluchten en verwarmen met FKT? Slim plan!