Ventilatie

Gezond binnenklimaat

Ventileren in je woning of werkruimte is belangrijk (en verplicht bij nieuwbouwwoningen). Een goed ventilatiesysteem draagt namelijk bij aan een gezond leefklimaat.

Je bent beter beschermd tegen onaangename geurtjes, allergieën of andere gezondheidsklachten, condensatieproblemen en schimmelvorming.

FKT is je ervaren partner voor slimme en duurzame ventilatieoplossingen van o.a. Renson en Brink Climate Systems. Wij plaatsen voornamelijk ventilatie in privéwoningen, kantoren en de retail.

Specialist in ventilatiesysteem D

Afhankelijk van je noden en met het oog op je EPB-peil plaatsen wij ventilatie type B, C, C+ en D. We hebben ons de voorbije jaren gespecialiseerd in ventilatiesystemen D, die je maximale efficiëntie bieden.

  • Ventilatie D
    Zowel de luchttoevoer als -afvoer verlopen volledig mechanisch via ventielen en buiskanalen. De aanvoerventielen plaatsen we in droge ruimtes, de afvoerventielen in vochtige ruimtes.
     
  • Ventilatie D+
    Ventilatie mét warmterecuperatie, waarbij een warmtewisselaar de warmte uit de afgevoerde lucht recupereert. Die warmte wordt gebruikt om de vers aangevoerde lucht te verwarmen. Goed voor een minimum aan energieverlies, en toch extra warmtewinning.
     

Professionele installatie

Als erkend installateur van ventilatie zorgen wij voor de correcte plaatsing van je ventilatiesysteem. Bij oplevering geven we je advies over het reinigen en vervangen van filters. Voor service en onderhoud kan je ook op ons rekenen.

Koelen, verluchten en verwarmen met FKT? Slim plan!